Műanyag nyílászárók

Kültéri nyílászárók

Mi tudjuk mi a legfontosabb Önnek!

Mi jól tudjuk milyen nehéz Önöknek, akik építkeznek vagy felújítanak. Manapság a fellelhető piacon különböző minőségű vagy árkategóriájú termékek közül igen nehéz kiválasztani a legmegfelelőbbet, mivel a most meghozott döntéseink igen nagy hatással lesznek elkövetkezendő évtizedeinkre.

Mi ebben próbálunk meg Önöknek segíteni azáltal, hogy összegyűjtöttük a Magyarországon kapható kültéri nyílászárók legjobbjait. Mert a Minőség Mindeninek kijár és a legjobb ha ez Baráti Árakkal fonódik össze.

Jól tudjuk, hogy az emelkedő energiaárak miatt kiemelkedően fontos odafigyelnünk Otthonunk hőszigetelésének hatékonyságára, melynek legfontosabb eleme a kültéri nyílászáró. Ezen energiatudatos jellemzők alapján válik a Marshall ablakgyár termékcsaládja egyedivé és a versenytársak termékeitől megkülönböztethetővé!

A jelenlegi piacon kapható kültéri nyílászárók esetében 80%-os gyakorisággal az emberek PVC (műanyag) ablakok mellett teszik le voksukat. Mindez nem véletlen, hiszen egy időtálló technológiáról beszélhetünk, abban az esetben ha jól megválasztott termékeket építettünk be Otthonunkba. Mindenkinek figyelmébe ajánlom, hogy csakis olyan gyártótól vásároljon, aki bizonyítottan nem újrahasznosított műanyagot használ termékeinek gyártásához! Mi ezt a terhet le vesszük az Ön válláról, hiszen az általunk forgalmazott nyílászárók a Marshall ablakgyár termékei Magyar Termék Nagydíjat is elnyerte, ezzel méltán bizonyítva, hogy Nyugat- európai színvonalú termékeket gyárt a PVC ablak- és ajtó piacán.

Árajánlatot az alábbi elérhetőségeken kérhet:  árajánlatkérés vagy arajanlat.friendsdoor@gmail.com Telefonon: 06/70-908-9022
M-OC Ajtó – Ablak

M-OC Ajtó – Ablak

    Konstrukció hat légkamrás 74
M-9000 Ajtó- Ablak Passzív házhoz

M-9000 Ajtó- Ablak Passzív házhoz

  Konstrukció hat légkamrás 82,5mm-esé

Élvonalbeli gyártóként termékfejlesztésünk legfontosabb célkitűzése az volt, hogy a hőszigetelési, hangszigetelési, illetve biztonsági-esztétikai szempontoknak kiválóan megfeleljenek. Ablakaink gyártása során beépítjük azokat a legújabb innovatív megoldásokat, melyekkel Ön többet és jobbat kap. A MARSHALL a lakossági felhasználású ablakok és ajtók terén a legnagyobb tapasztalattal rendelkező gyártó vállalat. Több tízezer MARSHALL ablakot és ajtót használnak ebben a percben is megelégedéssel vásárlóink.

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségünk bármelyikén!

Kizárólag a LEGJOBB ALAPANYAGOKBÓL* készült műanyag ajtó és ablak!

Ablakaink, ajtóink kiválóságának lényegi elemét az említett piacvezető profilgyártók adják, akiknek olyan kifinomult technikai megoldásait élvezhetik ablakainkban, mint a középtömítéses rendszer, optimalizált kamraelrendezés, AcrylColor tartós profilszínezés, famintázatú dekorfólia, STV üvegragasztási eljárás, acélmerevítés korrózióvédelmét biztostó megoldások, és még sorolhatnánk. A műanyag ablakok és ajtók rendkívül hosszú távú, tartós működésre lettek kifejlesztve. Különös gondot fordítottak arra, hogy a fehér ablakprofil évek múltán se sárguljon el, ne vetemedjen el, a gumitömítések ne érjenek el, bírják a statikai terhelést, illetve a hazánkban rendkívül nagy hőingadozást, illetve a zaj okozta rezgést, stb.

A MARSHALL ablakokban és ajtókban az innovatív megoldások együttesen olyan komfortot biztosítanak, ami egyedülálló a gyártók között.

Műanyag profil: a műanyag ablakok és ajtók szerkezeteit a műanyag profil alkotja. A falhoz erősített tok, illetve a nyitható szárny is a műanyag profilból készül, aminek merevségét a benne lévő acél merevítés garantálja. Ezeket a műanyag profilokat nagy mennyiségben, és szálanként vásárolja meg a MARSHALL, és rendkívül precíz vágással és pontos hegesztési eljárással kapcsolja össze, aminek eredménye a négyszög alakú, vagy ívelt formájú ablak, ajtó illetve erkélyajtó.

Üvegezés A műanyag ablak, ajtó, erkélyajtó hőszigetelését és hangszigetelését alapvetően meghatározó tényező az üvegezés. A MARSHALL csak kiváló hőszigetelési értékű üvegekkel gyártja a nyílászárókat. Az üvegezés kiváló fényáteresztő és szigetelő tulajdonsággal rendelkezik, széles választékot biztosítunk, hogy a legkülönfélébb igényeknek is megfelelhessünk.

Az M-AC, illetve M-OC nyílászárók esetén alapkivitelben 2 rétegű üvegezést használunk, ami a szabványoknak megfelelően 1.0-ás U értékű, vagy ettől is kedvezőbb értékű üvegezést építünk be. Az M-PR, illetve M-9000 nyílászárók már 3 rétegű üvegezéssel készülnek, amik kiváló 0,8-as U értékkel rendelkeznek, ami kiváló hő- és hangszigetelési értéket képviselnek. Amennyiben a lehető legnagyobb hőszigetelési értékű nyílászárót szeretné az otthonába, akkor az M-PR, illetve az M-9000-es termékeinket 0,5-ös U értékű üvegezéssel is készítjük. Ez az extrém magas hőszigetelési értékű üvegezés már a passzív ház szigorú kritériumainak is megfelel.

Különlegességek

- Az üvegezés terén is sokféle extrát kínálunk. A lent felsorolt különlegességek mind-mind hozzájárulnak a költségeinek csökkentéséhez, illetve érezhetően emelik az otthonának komfortját.

- Fokozott hangszigetelést biztosító üvegezés. A rendkívüli zajterhelést már lehetséges csökkenteni ezekkel a speciális üvegezésekkel. A vastag üvegrétegek közé ragasztott hanggátló fóliák bár láthatatlanok, de extrém módon képesek csökkenteni a zajt. Így akár 45dB szintű zajcsökkentésű ablakokat, erkélyajtókat is készítünk, amik már akár egy repülőtér, vagy egy forgalmas út közelében is normális, élhető körülményeket biztosítanak egy otthonban.

- Fokozott hőszigetelésű üvegezés. Innovatív technikai megoldásokkal extrém módon megnövelhető a nyílászáró hőszigetelése, akár 0,5-ös U értékig is. Ez már olyan kiváló hőszigetelést biztosít, mint a ház fala (Porotherm 38 hőszigetelő habarccsal 38 cm: U=0,49). Itt már az üvegrétegek között hőszigetelést fokozó argon gáztöltés is található.

- Üvegrétegek távtartója. Az üvegezés hőszigetelési értékének fokozásának egy kifinomult technikai megoldása, ha a rétegek között műanyag és rozsdamentes acél kombinációjából készült Thermix távtartót alkalmazunk. Ez megszüntetni az üvegrétegek között fellépő hőhidat, ugyanis az alapesetben használatos alumínium távtartó az ablak gyenge pontja hőszigetelési szempontból.

- Különleges bevonatok az üveg felületén. A különleges innovatív lágy fémréteg segítségével vagy hőgátló, vagy pont az ezzel ellentétes, a szoláris energiát maximalizáló hatása lehet. Az első esetben kb. 58%-kal lecsökkenti a nyári beeső naphő mennyiségét (ClimaGuard Solar réteg). Az utóbbi (NRG réteg) télen fejti ki igazi hatását (megfelelő tájolás esetén), mert a naphő melegét kiválóan ’szívja’, így csökkenthető a fűtési energia. Ez esetben nyáron nélkülözhetetlen a megfelelő árnyékolás használata, mert enélkül extrém módon felmelegszik az ingatlan.

Lépjen KAPCSOLATBA szakértőinkkel!

Hangszigetelés

Európában egy jól ismert fogalom az angol ’noise pollution’, azaz zajszennyezés kifejezés. A tartós zaj egészségtelen élet- és munkakörnyezetet hoz létre, sőt extrém esetben halláskárosodást is előidézhet. Ezért a zaj elleni védelem egyre nagyobb jelentőséggel bír, különösen nagyvárosi környezetben.

A lakótér ideális zajszintje:

Alváshoz 20 – 25 dB
Lakhatáshoz 30 – 35 dB
Munkához 35 – 50 dB

Nyugodt éjszakai pihenés

Az érzékszerveink közül a fülünk a legaktívabb és legérzékenyebb az alvás állapotában. A kutatások kimutatták, hogy a nyugodt alváshoz a zaj maximális szintje 25 dB. Ezt az értéket az ablak megfelelő hangszigetelése nélkül – különösen városi környezetben – gyakorlatilag lehetetlen megvalósítani.

Termékeink hangszigetelése

A műanyag ablakok a hangszigetelés alapján hat különböző osztályba sorolhatók. A legkiválóbb, hatos osztályba tartoznak azok a nyílászárók, amik már több, mint 50 dB-lel csökkentik a külső zajt.

Hangszigetelő osztály: 1. 2. 3. 4. 5. 6.
Hangszigetelés dB-ben: 25-29 30-34 35-39 40-44 45-49  50<

A MARSHALL ablakok alapesetben jó hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek. Opcióként rendelhető ezekhez speciális hanggátló üvegezés, amivel a következő hanggátlási szintek érhetők el:

M-9000 akár 47 dB zajszűrés (5. osztály)
M-PR akár 47 dB zajszűrés (5. osztály)
M-AC akár 44 dB zajszűrés (4. osztály)
M-OC akár 44 dB zajszűrés (4. osztály)

Ön sem szeret pazarolni. Amikor folyik a csap, vagy fölöslegesen ég a lámpa, egyértelmű, hogy elzárjuk, illetve kikapcsoljuk. A nyílászárókon keresztül elszivárgott meleget – vagy máshogyan fogalmazva az ablakon kidobott pénzt – viszont már nem lehet egy egyszerű kézmozdulattal leállítani. Itt bizony energiatakarékos műanyag ablakokra és ajtókra van szükség, melynek beruházási költsége jelentős tétel lehet egy felújítás, vagy építkezés során, de bizonyíthatóan megéri megvalósítani.

Nézzünk ennek igazolására egy konkrét példát: 30 m² ablakfelület esetén, amikor egyrétegű üvegezésű fa ablakokat cserélünk M-OC típusú kétrétegű üvegezésű műanyag ablakokra.

Régi ablakokkal Új M-OC ablakokkal
Egy m² üvegfelületre eső éves gázfelhasználás 31 m³ 13 m³
Az összes ablakfelületre eső éves gázfelhasználás 930 m³ 390 m³
Gáz díja/m³ (kb.) 101.9 Ft/m³ 101.9 Ft/m³
Fűtés összköltsége egy évre 94.424 Ft 40.063 Ft

Fűtésköltség megtakarítás:

1. év után 54.360 Ft
3 év után 173.062 Ft
10 év után 716.514 Ft
15 év után 1.265.293 Ft

De mi befolyásolja leginkább a hőszigetelést?

Alapesetben az ablak két fő alkotóeleme:
– Az ablak kerete (más néven profilja). A szélessége és a légkamrák száma a fő befolyásoló tényező, emellett a tömítést is meg kell említeni, ami a záródás precizitásáért felel.
– Az üvegezés típusa (két, vagy háromrétegű).
Extra felszerelésként az alábbi innovatív technikai megoldások növelhetik kisebb-nagyobb mértékben a hőszigetelést:
– az üvegrétegek távtartójának anyaga (hőszigetelő műanyag, vagy hagyományos fém)
– a vasalatot kiváltó ragasztásos üvegrögzítési eljárás
– az üvegrétegek közé zárt argon vagy kripton gáz
– az üvegréteg felületének különleges bevonata

A profil, az üvegezés, illetve a kiegészítő tényezők gyakorlatilag szabadon kombinálhatók. A legoptimálisabb profil- és üvegezési összeállításokat négy variációban határoztuk meg. Ezek képezik a négy fő termékünk nevét: M-OC, M-AC, M-PR és M-9000.

Facebook

Google Plus

Google Plus

Follow Me on Pinterest
  • Pinned: 29 Aug 2018
  • Pinned: 22 Aug 2018
  • Cégünk egy életérzést képvisel, ahol Önök a legfontosabbak! Pinned: 3 Jul 2018
  • Pinned: 20 Jun 2018
  • Pinned: 20 Jun 2018
  • Pinned: 21 May 2018
  • Pinned: 25 Apr 2018
  • Ajtók a legkisebbek örömére is! Beltéri ajtóinkkal biztonságban tudhatják gyermekeiket, s így mi felnőttek is nyugodtan hátradőlhetünk egy kicsit. #belteri #ajto #nyilaszaro Pinned: 16 Apr 2018
  • #beltériajtó #ajtó #bemuattó Pinned: 27 Mar 2018
  • #beltériajtó #ajtó #bemutatóterem Pinned: 27 Mar 2018